lørdag 5. mars 2011

Kjøkken, NIB utfordring


HEi og velkommen innom for å titte på min første utfordring. Måtte vente litt på at snykovet ga seg slik at jeg fikk bedre lys til å ta bilder.

Om kjøkkenet
Vi snudde opp ned på planløsningen da vi kjøpte huset og lagde soverom av det rommet der kjøkkenet var. Kjøkkenet ble så flyttet til en del av stue som lå nært verandaen. Vi er kjempefornøyd med det valget. Det er så supert å bare kunne rusle ut med maten om sommeren og ta et glass vin med midnattsolen på beøk. Kjøkkenøy var mannen sitt ønske og vi bruker den til frokost og middag. Vi har eget spisebord i stua som brukes til større besøk.

Stilmessig er det litt vanskelig å beskrive kjøkkenet. Vi valgte Tidaholm eik fra ikea, med mørk grå benkeplate. På gulvet har vi brasiliansk skifer i fallende lengder. Jeg har prøvd å få litt mer farger inn i tilbehøret og har havnet på en litt moderne stil kombinert med retro innslag. Vi får lys inn fra et høyt vindu ut mot hagen og verandadør med skyvefelt. Men siden vi har tak over verandaen, og det andre vinduet er nordvendt er det ikke så mye lys som slipper inn. Tror kanskje vi må vurdere et hvitt kjøkken etterhvert. Har sett så fantastisk mange flotte kjøkken som jeg kan hente inspirasjon fra, så vi får se: )
Det høye vinduet gir en titt ut i bakhagen og jeg bruker å plante lilla tulipaner der slik at vi ser dem fra kjøkkenet. Over benken har jeg laget en collage av flere tapetprøver i samme fargetoner. Denne kan jeg lett endre på for å få inn nye farger. En gammel Grundig radio har fått bli med hjem fra fretex.


 Krakker bestilte vi gjennom HTH kjøkken, og vi er superfornøyde med dem. Solide og stabile. Serviset Bekkeblom fra Figgjo Flint gir en vårlig stemning på kjøkkenet selv om det er store brøyteskavler ute, og det snedde senest i dag. .
Serveringsbrettet i eik har jeg selv laget.2 kommentarer:

  1. Kult å se kjøkkenet vårt "fra utsiden" gjennom bilder :-) Det gjør gleden og stoltheten over kjøkkenet, kjøkkenøya, totalfunksjonen når vi serverer mat til venner og familie og hverdagskaffekosen enda bedre!

    SvarSlett
  2. Så koselig dere har det på kjøkkenet, mange fine detaljer:)

    Takk for koselig kommentar og besøk på bloggen min:)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...