onsdag 16. juli 2014

Veranda på fremsiden

 
Det er deilig når drømmer går i oppfyllelse. Jeg har lenge drømt om en veranda på fremsiden av huset der vi har solen fra tidlig morgen til ettermiddag/sen kveld. Denne sommeren har vi hatt muligheten til å nyte late dager på en ny veranda. Høsten 2013 begynte vi med prosjektet.
 
 
Utsikten er jo ganske grei herfra. Vi ser inn på et fredet område som heter Altevågen. Kjekt å vite at det ikke kommer noen bygninger der. Nede på strandflaten ligger forminnene som knytter Altevågen til Snorres saga om Olav den hellige, samt nyere tids kulturminner som tufter etter kirkestue og naust.
 
 
Verandaen har vært mye brukt denne sommeren men vi har enda ikke innredet den med møbler. Det får komme etter hvert. Jentene bruker den som sin lekeplass med sklie og sparkesykler og diverse lett tilgjengelig. Genialt å bare kunne åpne døren og slippe dem ut : ) Vi har selvfølgelig grind foran trappen i andre enden.

 
Selve rammen til verandaen fungerte som det bærende element, og ble derfor satt opp først. Deretter ble det grav hul til stolpeskoene i alt 4 i front og en på siden. Før vi monterte dekket festet vi takplater for å ha et tørt område under. Avstanden mellom åsene ble satt etter disse takplatene. Faktisk var å gi ly til inngangspartiet en av hovedgrunnene til at vi begynte å planlegge veranda.
 
Dekke ble lagt med brede bord 120x28mm.
Gelender består av 11 baluster på 48x48mm med topp og bunnbord 98x21mm. Meglerne er 98x98 trykkimpregnert. Håndlisten er også trykkimpregnert. Vi malte balusterne først, noe jeg vil anbefale når man skal sette dem så tett. Verandadøren ble satt inn tidligere da vi skiftet kledning. Valget falt på en to fløyet dør som vi kan slå helt opp på varme dager.

 Fant i blogg arkivet en gammel tegning av hvordan jeg ville at det hele skulle bli, og synes jo resultatet ble ganske likt. Litt gøy å se at jeg enda ikke hadde planlagt hvordan oppgangen til huset skulle være da tegningen ble laget. Enda mer gøy er det at det nå faktisk er ferdig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...