torsdag 27. september 2012

Herregård mur, del I

Grunnarbeid
Nå har vi begynt med endringene på fremsiden av huset. Stien opp til huset skal flyttes litt mot venstre for å gjøre den lengre og slakere, og vi skal få satt opp mur. 
Bildet er fra våren 2011. Her går stien direkte ned til parkeringsplassen, noe som gjorde at den ble litt i bratteste laget.
Vi lånte minigraver og gravde over den siste delen på stien til parkeringsplassen samtidig som vi gravde oss lengre inn i terrenget over stien. På denne måten fikk vi en lengre og slakere oppstigning til huset. Flere hengerlass med gruss ble lagt ut og komprimert med hoppetusse. Minigraveren ble også brukt til å grave grøfter der vi etterhvert skulle sette opp mur. Vi trengte heldigvis bare å endre på stien i nedre del så vi slapp å måtte gjøre beplantingen i skråningen på nytt, det må bare plantes litt mer.
Neste steg er å sette opp en mur på venstre side av stien, legge belegningsstein og plante i skråningen. Det skal også bygges mur langs parkeringsplassen og bak garasjen opp mot skråningen der den sorte duken ligger.
Her ser du stien fra huset. Vi har gravd en drenerende grøft der muren skal stå. Under dreneringen er det lagt duk for å hindre at jorden blander seg med grusen. Denne duken skal fortsette opp i skråningen. Etterpå skal vi legge subb før vi legger grå herregård belegningsstein.  (beklager dårlig bildekvalitet)


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...