søndag 16. september 2012

Garasje med påbygg

 
 
Vi har allerede en garasje som vi deler med naboen, men behovet for en plass til meldte seg snart etter flere snørike vintre. Prosjektet begynte vi med våren 2010.
Etter skisser og planlegging fikk vi godkjenning både av naboer og kommune. Det nye bygget skulle ligge som en forlengelse av dobbeltgarasjen som vi delte med naboen. På toppen skulle vi ha bod/snekkerverksted.


 
Prosjektet startet med utgraving av garasjetomten. Samtidig fikk vi gravd ut bak den gamle dobbeltgarasjen slik at vi fikk lagt ny drenering og vortepapp der også. Sålen ble støpt og pusset med god hjelp fra pappa. Armeringsjern ble satt direkte ned i sålen slik at de var klare til Asak forskalingsblokk. Forskalingsblokken har tre hule kammer inni som senere skal fylles med armering og betong. Ved å bruke forskalingsblokker til å bygge opp veggene slapp vi å forskale og støype. Vi satte opp blokkene med sement mellom hvert skift og fikk deretter betongbilen på besøk som fylte opp inni blokkene. På forhånd hadde vi laget mindre forskalinger til vindusåpningene


2011:
Tegninger av påbygget ble sendt til takstolefabrikken. Disse utgjorde nesten hele reisverket. Vi trengte kun å bygge sideveggene etter at takstolene var monterte.
 
Taket ble lagt med brettex og rød decra, samme farge som på huset. Kledningen kom på plass og vinduer ble satt inn før vinteren satte inn. Vi valgte ferdiggrunnet kledning for å spare litt tid og arbeid. Det gamle garasjetaket fikk en runde med ny støp for å forsterke og gjøre det tettere.

2012:
 
 Påbygget er malt et strøk og vinduene i garasjen er satt inn. Vi mangler enda å pusse muren og male andre strøket. Døren er bare midlertidig og skal byttes ut med en ny ytterdør, muligens i en gul farge...? Rekkverket håper vi å få satt opp i løpet av høsten sammen med naboen siden vi deler garasjetaket. Drømmen er en dag å legge fliser og platting på taket, bygge utekjøkken mot påbygget og få satt opp plantekasser og hagemøbler. Men det blir vel enda en stund til...

 
Her i fronten skal vi ha kledning helt ned. Ny garasjeport i stål er i bestilling. Vi skal ha en rekke med spotter over porten og fem til under raftekassene på siden. Muren i front er forskalet og støpt i sommer. Her mangler bare rekkverk. På parkeringsplassen blir det lagt singel i første omgang, så får vi se om det blir brostein etterhvert.

2 kommentarer:

  1. Hei hei. Ville bare si at jeg synes du har en fin og nyttig blogg her. Kom over bloggen din da jeg lette etter info om forskalingsblokk som jeg også har blogget om nylig. Ta en titt innom bloggen min og legg gjerne igjen en kommentar. Hilsen Kjersti http://desajn.nu/vinterens-pakjenninger/

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for det Kjersti. Skal ta meg en tur innom deg også.

      Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...