tirsdag 6. november 2012

Herregård mur del II

Vi valgte Herregård mur i gråmix fra Asak. Steinene har en størrelse på 27x20x13,5 og veier 16 kg. Jeg var litt lang i armene da vi endelig var ferdig med å stable. Avtrappingen ble på 14 skift før vi var helt oppe. Vi valgte å legge fem skift på det høyeste punktet og lot avtrappingen på de siste skiftene følge terrenget så godt som mulig. Det lengste skiftet nederst hadde 7 steiner så 5-5-5-5-4-4-4-3-3-2-2-4 
Vi skal legge samme gråmix i gangstien, men før den tid må vi fylle på et avretningslag med subb 0,16 som skal komprimeres.


 
 På bildet er det første skiftet støpt fast. Alle steinene ligger i vater, det er viktig når man skal stable i høyden. Skulle vi bare hatt en kant på 1 steinhøyde kunne vi bare latt steinene ligge skrått og følge terrenget. I bakkanten av muren la vi fiberduk og  litt grus før vi så fylte opp med grovpukk. Resten av skiftene ble limt fast med superfix, på den måten slapp vi å måtte jobbe med betong og det gikk mye fortere.

 Her er det gravd grøfter og gjort klart til å sette opp en mur rundt parkeringsplassen. De andre grøftene ble gravd dypere enn den på bildet for å gi plass til større drenering under muren. Her trengte vi ikke å grave så dypt, fordi vi hadde veifylling under her fra før.  

 
Bak muren legger vi ned kabel til utebelysning. Vi skal ha to korte (ca 50 cm) lysstolper ved starten av stien opp til huset. I hjørnet på bildet har vi lagt litt ekstra kabel slik at vi kan koble på flere lyspunkt senere etter behov. Litt vanskelig å planlegge belysningen før du kobler på lyspunktene.
Her er det meste av mur på plass. Vi mangler bare et lite hjørne som avslutning nede med veien og de siste steinene mot garasjen. Vi ville pusse muren på garasjen før vi la steinen inntil. 
Herregård mur del III får komme til sommeren. Da skal det plantes og ordnes ferdig.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...