onsdag 2. februar 2011

Starten på husprosjektet

Vi kjøpte enebolig for 7 år siden. Kravet til den nye boligen var at det skulle være god solgang og fin utstikt, ikke så langt fra sentrum. Vi fant drømmehuset etter ganske kort tid. Huset var fra 1960 med ca 1mål tomt, og med mulighet for å lage en utleiedel i kjelleren. Det var mye arbeid som måtte gjøres med drenering, skifte tak, gulv i kjeller og forbedre luftingen til krypkjeller, for ikke å snakke om alle innvendige flater, men det var noe vi kunne ta etterhvert.  Planen var å flytte inn i huset og jobbe oss gjennom rom for rom. Heldigvis viste vi lite da om hva som ventet oss da vi begynte å rive...

Her er et bilde av huset og tomten slik det så ut da vi kjøpte det. Halvparten av garasjen er også vår. Det har skjedd litt siden..

Prosjekt Entre
Når du åpnet inngangsdøren var det dette synet som møtte deg. Rosa vegger og en turkis trapp. På gulvet var det et flismønstret gulvbelegg i rosa/lilla toner. Ikke helt etter min smak. Entreen var gangske stor, så vi valgte å dele den av slik at vi fikk en egen inngang til leiligheten i tillegg til vår egen inngang.  


Vi måtte rive hele gulvet fordi vi oppdaget en krypkjeller under trappen som ikke hadde lufting, med andre ord var gulvåsene plukkråtne. I fremste del av kjelleren var det også krypkjeller og derfor bestemte vi oss for å rive hele gulvet i kjelleren og støpe nytt gulv med vannbåren varme. På bildet under er gulvet støpt og nye vegger er på vei opp. Ytterdøren er enda ikke skiftet.
 


Resultatet ser du her.Vi valgte å legge brasiliansk skifer på gulv, i fallende lengder, malerstrier på vegg med en lys beige farge. Skoskapet er i bjørk. Rokokkospeilet med konsoll er kjøpt på en antikvitetsbutikk i byen. Døren på venstre side fører inn til et soverom.  


Trappen tegnet jeg selv, og vi fikk den laget av et lokalt firma.Vi ble veldig godt fornøyd. Vangene er hvitmalte, trinnene og håndlisten er i heltre eik. Stålspiler ga et litt lettere uttrykk en tre. 
Selve trappehuset ble laget smalere fordi vi fjernet den kassen som trappen hadde gått rundt før.Vi skiftet også ut et standard husmorvindu, med en høy smal variant. Taklampen ble også skiftet ut med en litt større variant som sprer lyset litt bedre. Den ble kjøpt gjennom qxl. Rosebildet har jeg selv laget.
Gangen oppe har eikeparkett på gulv, og en flott stripet tapet med et forsiktig rokokkomønster. Skapet er fra fretex og to rokokkostoler er kjøpt på auksjon. Bildene på veggen er fargelagte utsnitt av en tapet jeg har valgt på bad/vaskerom.

2 kommentarer:

  1. wow. og jeg trodde vi hadde gjort en stor jobb, hehe. Takk for kommentar - flott det har blitt hos dere!

    SvarSlett
  2. Så fint det ble!!!

    Ha en fin dag.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...