fredag 16. november 2012

Herregård belegningsstein

En helg med god hjelp fra mamma og pappa var det som skulle til for å bli ferdig med gangstien opp til huset.


Grunnarbeidet hadde vi gjort tidligere med å bruke grov grøftepukk, legge duk, fylle på grus og komprimere. 

Vi startet en torsdag med legge lirer for å kunne reie på, så fylte vi på med subb 0-16 på gangstien. Etterpå gikk vi over med innleid vibrasjonsplate(100kg), og komprimerte massen til ca 3cm. Da vi var ferdige fjernet vi lirene og fylte i hullene og komprimerte på nytt.
 

Steinlegging
Vi valgte herregård gråmiks som var det samme som muren. Her kan man velge mellom herregård stein eller relieff. Vi valgte vanlig tromlet belegningsstein. 
Herregård gråmix tromlet
Asak Relieff har en myk strukturoverflate som gjør at overflaten endrer uttrykk med lyset og solens bevegelser. Relieff leveres som helstein, halvstein og i et større format, Relieff Kvadrat XL. Utromlet Relieff har fugeknast.
Herregård gråmix relieff utromlet


Vi startet med å legge stein parallelt med trappen og når vi da kom rundt første sving ville steinene legge seg nesten 45grader mot muren. Det gikk fort å legge ut selve steinen, litt måling for å få lagt dem med overlapping.


 
 
Vi rakk ikke å legge ut mer stein enn det vi fikk lagt ned langs gangstien, i denne omgang. Resten får vi ta til neste år. Er kjempefornøyd med at vi i det hele tatt kom så lang, og ser frem til en vinter uten gjørme og søle.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...