torsdag 7. oktober 2010

Oppgradering til rosebed

For fem år siden var det stort sett tulipaner og påskeliljer, samt to roser i dette blomsterbedet. Så det var ikke mye blomstring utover sommeren og høsten. De fleste løkene tok kvelden da jeg måtte finne ut hvor vann-inntaket til huset var. Det måtte 3 dype hull til før jeg fant det. Løkene ble tatt opp og lagt tørt, men ble avglemt og kom ikke i jorden igjen.

Slik har da dette bedet stått over lang tid, helt til vi la ny platting i fjor høst. Da ble hele bedet komprimert sammen på enden av platten. I vår fikk de stakkars tulipanløkene som var igjen besøk av masse planter jeg måtte flytte på i all hast da vi skulle grave ut for ny garasje. Disse plantene har i sommer stått i samlet tropp like ved inngangen. Etterhvert som sommeren har gått har det blitt trangt å bevege seg forbi dette "plantefeltet". Så da solen tittet frem var det bare å hive seg rundt, og få gjort noe med saken.

Lupiner, dagliljer, og diverse annet fikk nye hjem andre steder på tomta, mens rosene fikk stå. Jeg har ikke navnet på disse rosene, men begynner å lure på om det kan være flammentanz?? Hvis det er tilfellet er det litt liten plass å vokse på, siden vinduene bare er 1m over bakken, og rosen kan bli opp mot 4m. Det hadde jo vært fin å kunne se ut av vinduene : )
Her ser du bilde av rosen.


  

Det ble jo litt stusserlig med bare to planter så etter en liten tur innom hagesenteret kom jeg hjem med denne skjønnheten. Har desverre mistet navnelappen et sted i prosessen.

Det ferdige rosebedet.


2 kommentarer:

 1. Flott rosebed du har lagd, helt nydelig. Velkommen som blogger, har vært her i snart 6 måneder og storkoser meg:) Har forresten en giveaway på gang hvis du har lyst til å prøve sjansen.

  Ha en flott søndag.
  Marianne

  SvarSlett
 2. Spennende med ny blogger, velkommen, håper du vil trives her i dette herlige "blogglandet".
  Nydelig rosebed du har laget.
  Akvarellen på høyre side var utrolig flott,
  så flink du er.
  Ønsker deg en fin tirsdagskveld.
  Klem fra Mio

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...