onsdag 29. september 2010

Ny bod under verandaen

Vi kjøpte jo hus for noen år siden, og da vi skulle bære inn flyttelasset verandaveien oppdaget vi at kontorstole forflyttet seg veldig fort fra dørområdet og til motsatt hjørnet av verandaen. Verandaen hadde med andre ord bra med fall, litt i meste laget kanskje? Du ser det faktisk på bildet.

Så noen år senere 2009 begynte vi arbeidet med ny veranda med bod under. Minigraver ble brukt til å grave ut for ny bod, og vi fikk samtidig tatt røttene på en hegg som stod på hjørnet av huset.

Først måtte vi fjerne gammel mur og treverk. Så gravde vi større hull med minigraver. For å bygge opp ny bod brukte vi lekablokker med ferdig isolasjon. På bildet ser du veggen med vindushull og ventliasjon, varmekabler er lagt i gulvet av elektriker og vi er klar til å støpe gulv. Vi fikk levert ferdig betong med pumpebil, litt for mye jobb og blande selv. Bilder av taket til boden og platting til veranda kommer senere..

6 kommentarer:

 1. Her har de gjort eit godt stykke arbeid! Vert kjekt med nytt av alt. Gler meg til å sjå vegen vidare :)

  klem!

  SvarSlett
 2. Hei! Dette er omtrent akkurat det samme vi ønsker å gjøre. Kan jeg spørre om ca hva prisen ble? Tusen takk for svar!

  SvarSlett
  Svar
  1. Minigraver 2500,- for en helg. Støp av kjellergulv ca12000,- varmekabler og elektrisk 7000,-, isolerte lekablokker ca 25000,-(litt usikker her) totalt endte vi opp med ca 50 000,-

   Slett
 3. Så i dag at du var så snill å svare meg. :) Tusen hjertelig takk, det satte jeg veldig stor pris på! <3 God helg og takk igjen for en flott blogg!!

  SvarSlett
 4. Hvordan bygger du opp bodtaket/verandagulvet?

  SvarSlett
 5. Heisann, det er bygget som et "vanlig tak" først siden boden under er isolert og er et varmt rom. Altså vi har lagt undertak (brettex) oppå takåsene, så er det en lekt som gir luftespalte opp til taktro (kryssfinerplater som jeg ikke husker navnet på i farta) før vi la takpapp, den lokale blikkenslageren laget meg blikk som jeg la som dryppnese under takpappen. Det er selvsagt fall ut fra husvegg.

  Oppå takpappen ble det lektet til verandadekke. Under hvert skruefeste som går gjennom takpappen og ned i åsene er det tettet med en stor klyse med asfaltlim :-) Så ble det verandadekke og rekkverk tilslutt.

  tut og kjør! Mvh Gubben i huset :-)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...