tirsdag 28. september 2010

Sensommer i MünchenSensommer/høst er en fin tid å reise til storbyer. I år la vi turen til Munchen for å få med oss U2 konsert og oktoberfest. Fem dager var et flott utgangspunkt for å få med seg et variert utvalg av hva byen hadde å by på. Dag 1, ble tilbrakt med bytur og en rask hvil før det bar vidre på konsert. Olympia stadion var plassen og der var vi sammen med 75 000 andre.

Munchen er en kjempefin by som er overraskende stille til å være en storby. Vi tilbrakte det meste av tiden på Marienplatz, her er det mye flott arkitektur. En av de flotte kirkene er den okerfargede Theatinerkirche. (fra wikipedia)
Romersk katolsk kirke som ble bygget mellom 1663 og 1690. Kirken er i høybarokk stil og designet av den italienske arkitekten Agostino Barelli. Fasaden er i rokokko stil og var ferdig i 1768.
Innsiden har mye stukkatur ornamenter i hvite farger. Dekorasjonene ble utført av Nicolo Petri (1685–1688) mens Wolfgang Leutner lagde skulpturene.
I et lite kapell finner vi graven til kong Maximillian II og hans dronning Marie. Flere familiemedlemmer hviler også her.  
Det var også andre ting og se som viktualienmarkt , et marked hvor de solgte oster, vin, grønnsaker, blomster, syltetøy, pølser osv.  Jeg lar bildene tale for seg..

blåbærsyltetøy og humlekranserLikte spesielt disse flotte metallhjertene med dekor på. Ser for meg at de er flotte til jul på veggen eller i et vindu.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...