fredag 27. januar 2017

Før og etter staudebedet "Trekanten"


Sommeren 2015 fikk vi stablet opp siste rest av mur på fremsiden. Deretter fikk vi tilkjørt et lass med jord for å fylle opp bedet. Gamle og nye planter ble satt ned i løpet av sensommeren. Det skulle noen planter til for å fylle bedet som er ca 4x6m. Her ser du bilder av bedet sommeren 2016 og for et år siden.
Sommer 2015, nyplanting

Det er første gang jeg har opplevd så stor vekst på et år, og det til tross av en dårlig sommer. Mye skyldes nok annet jordsmonn da jeg stort sett har sandjord på tomten men i dette bedet fikk jeg tilkjørt moldjord med noe leire i. Flere bilder fra 2016 ser du under. 


På bildet fra venstre ser du: marikåpe, strandkattehale, Cosmos(sommerblomst) og gul sverdlilje. Det lille treet er en rosehagtorn. 
Liste over noe av det andre jeg har satt ned: 

Allåkerbær

krypjonsokkoll

Fjellflok og strandrør

prinsessespirea og hvit?

Salvie "Caradonna"

Høstblomstrende 
flok i hvit, rosa og lilla. 

4 kommentarer:

 1. Så flott bed. Hva er det gresset du har? Jeg går og tenker på gress, men sist jeg kjøpte prydgress viste det seg å så seg over hele hagen og nå har jeg et skikkelig strev med å få det bort, så jeg vil gjerne ha et som blir der det er og ikke sår seg heller. Ha en fin søndag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ingeborg. Er veldig usikker på hva det lave gresset heter, synes det kan minne litt om "Hakonechloa macra", men er ikke sikker. Jeg kjøpte det i mine første hageår. Dette gresset har jeg ikke hatt spredningsfare med, mens strandrør snart havner i en egen stamp for å hindre spredning. Jeg har også satt ned en ny sort prydgress med røde tupper, men er ikke sikker på om den overlever her oppe.

   Slett
 2. Heia. Kjempeinspirerende å se utviklingen. Salvien (Caradonna), er den herdig hos deg? Den var gørfin ☺️

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Lena! Salvien trives godt her hos meg i sone H6. Den trives best i moldrik jord i masse sol, men jeg har en som står fint i sandjord også. Jeg er veldig glad i denne da den blomstrer lenge.

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...