fredag 20. januar 2017

Et japansk hjørne i hagen


Svigerfar har en hekk i hagen som består av to sorter pil, Namdalspil og en annen jeg ikke kan navnet på. Hvert år klippes denne kraftig tilbake og denne gangen tenkte jeg at jeg måtte kunne bruke materialet til å lage noe i hagen. Resultatet ble en liten levegg satt sammen av staur og pil som jeg flettet. Jeg har ingen erfaring med fletting av pil, men resultatet ble greit. Når veggen var på plass hentet jeg frem litt ekstra stein og lagde en gruppe hvor jeg plasserte et stort fuglebad. Men jeg kunne jo ikke gi meg der, så jeg hentet frem noen flere skiferheller og fikk mannen til å hente et hengerlass med grus som jeg fikk lagt oppå jordbærduken som jeg har hatt liggende for å stoppe ugresset.


Resultatet ble mye ryddigere og jeg ble endelig kvitt den sorte "jordbærduken" på dette nivået ihvertfall. Dette ga jo selvfølgelig mersmak og det var flere plasser i hagen som ble gruslagt denne sommeren, men det får jeg ta opp senere.


 I bakkant har jeg satt ned en Rhododendron som jeg håper vil vokse seg stor slik at den danner en fin bakgrunn. Ellers har de andre puteformede staudene stått her lenge. Her er det vårfloks fra venstre, nellik og saxifraga i ulike farger. Hekkplantene i venstre bakkant er skjermleddved "Marit" som blir ca 1,5m.


Epletrærne ble satt ned for 3 år siden og staudene for 2 år siden. Her er et bilde av hvordan det så ut når muren i bakkant kom på plass og epletrærne var satt ned.2 kommentarer:

  1. Så flott japansk hjørne, og så stilig med pileflettet levegg! Flotte murer og beplanting! Ha en fin søndagskveld:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for det. Min første levegg av pil, og mulig det blir flere. Skjermer greit for vinden. Tilbrakte mange timer på benken her i sommer og ungene storkoser seg når de kan putte grus og sand oppi fuglebadet. Så det er en plass vi allerede har rukket å bli glad i både store og små :)

      Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...