torsdag 13. august 2015

Salvie, små spir i hagen


Har det siste året blitt veldig glad i stauden Salvie, og har nå satt ned tre planter på baksiden. Når jeg ser på bilder fra Chelsea Flower show fra 2012 er Salvie mye brukt. Synes fargen på Steppesalvien er vakker og den har en fin høyde, ca 40cm. Fargemessig passer den fint i samplanting med Lammeøre og Filtarve som jeg har fra før.Navnet på denne siste salvien er Steppesalvie "Pink Beauty". Den neste Steppesalvien som står på innkjøpslisten er "Caradonna". Den har en litt blåere farge, og er litt høyere. (Bildet er hentet fra sidene til Hageland.) Denne vil jeg sette i et bed på fremsiden sammen med forglemmeieisøster "Jack Frost", Hosta, Alunrot, hvit peon og rosen Flammentanz.

Bilde 1 av STEPPESALVIE 'CARADONNA'

3 kommentarer:

 1. Ja enig i at salvie er fine planter. Jeg tok frø av mine for et par år siden, og det gikk fint å få flere på den måten. Dessverre står nok mine litt for tett sammen med andre stauder, så de har ikke fått anledning til å utvikle seg optimalt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tips. Da skal jeg også se om jeg klarer å samle frø.

   Slett
 2. Min salvie er tre år gammel i disse tider, og nå begynner den å ligne en busk. Så nå har jeg tenkt å flytte noen av naboplantene, for å gi den mer plass :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...