mandag 18. mai 2015

Min kjøkkenhage


Da har jeg satt ned åtte pallekarmer som skal bli kjøkkenhagen min. Har tidligere hatt tre pallekarmer på samme sted men jeg hadde ikke utnyttet plassen særlig godt så nå har jeg snudd de gamle og flyttet dem litt for å gi plass til fem til. Det tok et lite øyeblikk å tømme de gamle for jord og fylle opp åtte pallekarmer. Har fylt dem med kompost, kugjødsel og noe plantejord blandet med sand.

Planteliste for 8 pallekarmer:
1 x jordbær. Her blir det Corona og månedsjordbær i hver sin kasse. (har en annen jordbæråker)
2x gulerot
2x potet, dette er mest fordi ungene synes det er gøy å plante. Da settes den poteten som er tilgjengelig som settepotet.
1x div urter som basilikum og peppermynte, sitronmelisse + sukkererter
1x purreløk, salat, bladpersille.

Jada, har store planer som vanlig, så nå gjenstår det å se hvor mye jeg rekker over. Har laget meg et stativ til sukkerertene ved å bruke avklipp av svigerfars pilhekk. Tror jeg skal lage meg en runde til med tverrliggere litt lengre opp, for å stive det enda mer av i toppen.

Mangler enda å finne en løsning for å feste den hvite duken over guleroten, sortbeise pallkarmene og det viktigste av alt: plante noe her : )

4 kommentarer:

 1. Dette blir bra. Likte pilstativet ditt :) Jeg prøvde å jobbe litt i jordbæråkeren idag, men måtte gi meg. Det er så vått og kaldt her på vestlandet i dag. Det er vel ikke sommer hos deg heller ? Vi har aldri hatt så kald mai før. Ha en fin dag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. VI har ikke sommer enda her i nord, men det begynner å komme seg litt. Temperaturen ligger rundt 10 grader så jeg går enda med lue og vinterjakke når jeg jobber i hagen.

   Slett
 2. Dette ser bra ut. Flott at ungene er med og syntes det er morsomt !!
  Hos oss syntes barnebarna det er topp å ta opp gulrøtter og purre, kanskje vi skulle sette noen poteter også ??
  Her er ullstilongs fortsatt ikke lagt bort, og vi får nok noen frostnetter til i løpet av uka.
  Ha en fortsatt fin vår :-))

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er artig for ungene. I fjor satte vi poteter her og der i hagen så ble det en spennende jakt for ungene på høsten.

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...