søndag 22. juli 2012

Hageplan for fremsiden

Vi jobber og styrer veldig på denne tomten vår, og noen ganger må planene revurderes og endres.
Etter at tvillingene kom til verden og en stk tvillingvogn skulle trilles opp og ned bakken foran huset innså vi at bakken var i bratteste laget. Forrige hageplan nr 23b måtte redigeres. For dere som ikke har lest om hageplan 23b så kan dere se og lese innlegget her, og se resultatet av planene her.

Så da kan jeg presentere hageplan 23c.

Her er stien flyttet opp et lite stykke fra parkeringsplassen og en mur følger stien opp til huset. Jeg har også tegnet inn ny mur rundt parkeringsplassen med ny gangvei bak garasjen. Den nye stien opp til huset skal få belegningsstein i samme stil som muren, Herregård gråmix.  
I nedre kant av stien har jeg satt opp en portal som jeg tenker å beise sort, eller bare ha trehvit. Det er tegnet inn to lyspunkter etter porten på venstre side. Vi skal etterhvert bygge veranda over inngangspartiet og har tenkt å ha lyspunkter der oppe, men det  kan hende vi må ha flere lyspunkter langs stien. Der er noe vi må se på etterhvert. Gangveien bak garasjen har trapp, og på stien vidre skal vi legge singel, den samme som vi legger på parkeringsplassen. Under takutstikket på garasjen som står til høyre(men som ikke vises på tegningen) skal vi ha en rad med spotter.
Denne tegningen har jeg tegnet fra stuevinduet vårt. Her prøver jeg ut en annen port som jeg har trekt litt opp langs stien. Denne er Japansk inspirert, tror det kalles for Torii. To lyspunkt står foran porten. På venstre side er det plantet et kirsebærtre sammen med noen grønne lave busker. Resten av skråningen på nedsiden har fått vintergrønne planter.

Hadde blitt superglad om noen hadde innspill på hva som ser best ut, og/eller eventuelle endringer.
 Trenger også noen tips til hva jeg kan plante på øversiden av stien i skråningen, begynner å bli noe lei av bare vintergrønt.

1 kommentar:

  1. Likte begge, men den nederste kan ligne litt på en sånn port man har på en ranch i USA. Men hvis du har porten japansk inspirert da hører det vel med et bonsai-tre også?

    https://www.google.com/search?q=bonsai&hl=nl&client=firefox-a&hs=vC2&rls=org.mozilla:nb-NO:official&channel=fflb&prmd=imvnslb&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=AH4NULmHE4_04QS9rd3uCg&ved=0CGsQsAQ&biw=1280&bih=609

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...