tirsdag 12. juli 2011

Paris, Interrail sommeren 2011

Vi ankom Paris Fredag 8. juni  på stasjon Paris Nord klokken 09:59. Etter litt vandring og flere trapper satt vi på et lokaltog (RER) til Gare de Lyon. Ved hjelp av kartet fant vi frem til hotellet på 5 min, Hotel Bel orange, Gare de Lyon. Hotellet lå i nærheten av Bastillen og fem minutter fra Seinen og Jardin des Plantes. Her gikk vi på en båt som tok oss til alle severdighetene som ligger langs elva. Vi valgte denne turistfellen siden vi bare hadde en dag i Paris, og ville bare få et inntrykk av byen, for så og komme tilbake en annen gang. Skal man ha mulighet til å slippe inn på severdighetene bør man bestille bilett på forhånd. Første stopp var Hotel de Ville som vi ikke studerte så nøye for mat sto høyest på lista.

 Hotell de Ville
Louvre
Neste stopp var Louvre som i dag rommer et museum hvor blandt annet "Mona Lisa" henger. Louvre har tidligere vært et kongelig slott bygget på 1200 tallet som har vært utvidet i ettertid. Det var en enorm folkemengde utenfor så vi hadde ingen planer om å ta turen inn.Champs-Elysees
Vi ruslet oppover mot Champs-Elysees og fikk se masse flotte byggverk på turen opp. Planen var egentlig å gå helt opp til Arc de Triomphe, men det var varmt og langt å gå.
Det lille palass


Champs-Elysees med Arc de Triomphe

Tour Eiffel

Det var egentlig flere stopp igjen på turen men vi hoppet over
Musee dòrsay og St-Germain Des-Pres, og gikk av på
Notre Dame


Takk for turen, vi kommer igjen: )

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...