søndag 10. juli 2011

Fra Narvik til Paris, Interrail sommer 2011


Årets ferieplaner er satt og allerede i gang vi skal reise med tog til Frankrike og tilbake. Vi reiser totalt fem stykker i samme reisefølge og får følge av ytterlige to voksne pluss et barn i Frankrike. Skal prøve å oppdatere underveis.


Onsdag 6. juli: Narvik til Boden.

Vi startet klokken 07:00 hjemmefra og kjørte bil til Narvik. Vi slet litt med å finne parkeringsplass, så det lønner seg å komme litt tidlig. Toget gikk kl 09:20. Det var en fin tur over til Sverige med stopp på flere små stasjoner og sol bak en sky. Litt forsinket (ca 45 min) ankom vi Boden hvor vi fant oss et sted å spise pizza og handle litt. I Boden var det 23 grader pluss og litt lummert med sommerregn.


Boden- Stockholm
Natten ble den første erfaringen med liggevogn- couchette og seksmanns kupè. Fem av oss og selskap av en hyggelig og pratesyk svenske ved navn Åke som jobbet på et kjernekraftverk sør for Göteborg, men som opprinnelig var fra Boden. Vi startet med 1 times forsinkelse på grunn av feil med lokomotivet som da måtte byttes. Deretter ble det ytterligere forsinkelser på grunn av en mindre skogbrann i området. To timers forsinkelse gjorde oss litt nervøse for om vi ville rekke neste tog til Stocholm, men vi hentet inn en time på turen ved å kjøre en annen rute. Vi sov ikke så godt på toget denne natta fordi air condition fungerte dårlig så det var veldig varmt i kupeen.Torsdag 7. juli   Stockholm- København

  Toget gikk klokken 08:25 så vi hadde ca 45 min venting. Tiden tilbrakte vi på cafè på sentralen før vi gikk ombord i X2000 med retning Kongens By. Prikkfri og i rute ankom vi København klokka 13:25 torsdags formiddag. Kjempeflott sommertemperatur i Danmark og vi fant oss en trivelig restaurant som vi spiste hamburger, spare-ribs, laks og drakk lokalt brygget weissbier. Min bror fant en elektronikkbutikk som kunne skifte deksel på iPhonen hans, alt var lykke og fryd. Etter en runde i byen og litt sightseeing på slottsplassen fant vi veien tilbake til togstasjonen, vi landet inne i skyggen på en sportsbar og fikk gleden av å se en forrykende avslutning på dagens Tour de France etappe; Thor Hushovd fortsatt i gul ledertrøye og Edvald Boasson Hagen som etappevinner!
København - Köln - Paris
Ut fra København og på tur mot Köln med nytt nattog og liggevogn, denne gangen med en  danske som sjettemann i kupeen. Mindre kupe denne gangen så vi tilbrakte en del tid i restaurantvognen med øl fantastisk utsikt over det flotte danske landskapet, og over sjøen mot Tyskland. I morgen Köln og så er det TGV mot Paris. Nattog til Köln var en behagelig opplevelse, temperaturer til å leve med og ikke for mye bråk og støy i løpet av natten. En litt lenger stopp i Hannover hvor deler av toget ble koblet av var den mest urolige delen. Toget var presist så vi ankom klokken 09:59 på Gare de Nord. Forsiktig leting på stasjonene før vi fant ut hvordan vi skulle komme oss til Gare de Lyon med lokaltog RER, grønn linje D.
En kort spasertur herfra lå hotellet vår Bel orange, de Lyon. Vi fikk sjekket inn på et av to rom med det samme slik at vi fikk vasket og dusjet oss før dagens sightseeing.  
Fredag 8.juli Paris
Fortsettelse følger..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...