fredag 25. mars 2011

Stue

I serien "husprosjekt" vil jeg nå presentere Stuen. Her tilbringes mest tid, med hver sin bok, eller med hver sin bærbare pc. Det er selvfølgelig i stuen vi tar imot besøk og da er det supert å ha et ekstra stort bord. Sofaen er kjøpt på Bohus, mens bordet består av to enkeltbord i heltre Eik fra Jysk. Kulelampen er kjøpt på loppis, og jeg elsker den. Høyttaleren i hjørnet kunne gjerne vært i et mindre format, men musikk er et viktig innslag i dette huset.

Bildet på veggen er et håndcolorert litografi av kunstneren Camilla Coucheron. Sidebordet til høyre for sofaen er to cdskap fra Ikea som er skrudd sammen. Glassplaten som var dør på det ene skapet ble til plate oppå. Glasskålene har jeg fått av mormor.  
 Ønsker velkommen til nye følgere "Litt av mitt", "Ingunn" og "Alvas hjørne", så gøy at dere vil følge bloggen min : )

mandag 21. mars 2011

Kefalonia



Sommeren nærmer seg og det er igjen tid for ferieplaner. For å inspirere dere andre legger jeg ut bilder fra sommerferien 2010 som vi tilbrakte i Hellas, nærmere betemt Kefalonia. Vi hadde kjempefine dager med masse sol og bading. Vi bodde på hotell i byen Skala og leide bil for å utforske resten av øya som Argostoli, Assos, Sami, Fiskardo, og ja...Myrthos Beach er helt fantastisk, med krystallklart vann. Vi var også på grottetur i Melisani grotten og spaserte opp til klosteret i Assos blant andre ting. Shopping foregår i Argostoli men de har siesta midt på dagen, noe som vi oppdaget etter en times kjøring.





lørdag 19. mars 2011

Gulv på veggen


Vi har hatt en veggflate på badet som var stygg og full av luftbobler. For å få denne jevnet ut måtte vi rive ned glassfiberen, pusse veggen og legge nytt. Mye arbeid for en liten veggflate. Ønsket var å skifte ut det hele med panel som jeg skulle beise, men da måtte vi gjøre endringer med tak- og dørlist, enda mer arbeid! Resultatet av all funderingen ser du her. Jeg kjøpte gulvbelegg i form av vinylplank hos kulør, de hadde noen rester liggende i kjelleren. Det bygde bare ca 4 mm, og var lett å legge. Jobben ble gjort i løpet av fredagskveld og noen timer på lørdag. Hvis du vil se hvordan resten av badet ser ut , kan du se bilder her.    
Jeg satte inn en liten benk med det samme slik at jeg fikk litt bedre oppbevaring. Badet er jo ikke akkurat stort. Liker den lune effekten "panelveggen" hadde på rommet.

 Lillepus måtte også inspisere.

tirsdag 15. mars 2011

Grapes and blueberries


Dørslag er et ganske spesielt ord. Wikipedia beskriver det slik "

Et dørslag (fra tysk durchschlag: noe man slår gjennom) er en slags sil som man kan bruke for å skylle salat og lignende. Den er formet som en skål med et langt håndtak. I bunnen finnes det små hull som siler igjennom vannet fra kranen og tar samtidig med seg eventuell smuss.

Man kan også bruke dørslag til å helle av det varme vannet fra f. eks. en kjele med pasta. Pastaen samles opp i dørslaget, mens vannet renner ut gjennom hullene. Deretter er det bare å helle pastaen tilbake i kasserollen, og den er klar til servering

Jeg bruker et av mine dørslag som blomsterpotte til en orkide. Kanskje jeg skulle oppdatert Wikipedia på dette bruksområdet :  )

lørdag 12. mars 2011

kontoret

Kontoret ble pusset opp sammen
med resten av huset. Hele rommet ble faktisk flyttet 60 cm for å få bedre plass på kjøkkenet. Vi fikk gratis innredning fra et firma som la ned, den var noe sliten men fullt brukbar. Vi malte alt av innredning hvitt med oljemaling. Den ene veggen mot gangen tapetserte jeg grønn. Den har vært grønn i fem år nå, så her om dagen ble jeg lei og gikk til innkjøp av lady matt i fargen skifergrå.   
Fant et bilde fra mannens plakatsamling og rammet inn med en gammel Ikea ramme jeg hadde liggende. Hadde først planer om å male rammen sort, men jeg likte kontrasten mellom eikerammen og veggen så jeg tror den får bli slik. Krakken er noe jeg har fått med meg fra en auksjon. Det er katten som bruker den.   

Skulle gjerne hatt mindre esker oppå skapet, men de rommer alt fra akrylmaling, scrapbooking, foto, servietter, perler osv. Min hobbysamling med andre ord...
Her er bildet av den samme veggen i grønn utgave.

Jeg tok også turen innom Skeidar og kjøpte meg to bildelister. Har omorganisert her flere ganger allerede. Legg merke til at sommerfuglen er flyttet opp her, etter at katten gikk til angrep.

Skrivebordet fikk vi gratis som nevnt. Her har jeg satt en gammel bokhylle oppå, og hengt opp moodboarden jeg laget tidligere. Se flere bilder av den her. Hyllen rommer diverse hobbyutstyr slik at det er lettere tilgjengelig. Skulle gjerne skiftet ut den grønne lampen med en industriell variant.


fredag 11. mars 2011

Det jeg gleder meg til i Hageåret 2011

Jeg har glemt å fortelle en nyhet. Vi har kjøpt tomt !! Eller som mannen min sier: "byens dyreste akebakke". Vi har jo tomt med hus fra før, men store deler av denne tomten går bort til vei til naboen og parkeringsplasser. Like før jul hørte vi rykter om at tomten bak huset vårt skulle selges og vi slo til. Det er ikke en tomt som egner seg til boligformål for det går ingen vei dit, men det gjør ikke noe for vår del. Mine planer for denne tomta er da: (gubben har også planer)
  1. Å bygge et lite uthus som jeg kan bruke som malestue, det må også være plass til hageredskaper,  men det skal ikke inn i huset da, men  i en bod på baksiden.  
  2. Drivhus i liten skala så jeg kan utvide mine kunskaper som hobbygartner.
  3. Kjøkkenhage med oppbygget bed til krydder og salater.
Det er bare noen av planene så langt. Men om vi rekker å komme i gang med disse prosjektene gjenstår å se for først må vi:
  1. Bygge ferdig garasjen som ble påbegynt i fjor sommer.
  2. Lage parkeringsplass til to biler.
  3. Planere plenen på forsiden og lage gangsti ned til den nye garasjen og parkeringsplassen. 
  4. Bygge ny veranda på forsiden.
  5. Skifte kledning på huset.
 Moseplassen har en utfordring/konkurranse på gang der man skal lage et innlegg om hva man gleder seg til. Du kan også melde deg på den samme konkurransen her. Eller bare ta turen innom for å se på hva alle andre gleder seg til.

Selv om vi har mange prosjekter på gang for sommeren er det jo også flott å kunne glede seg over arbeidet som allerede er gjort. Så jeg gleder meg til å sette meg på den vakre gamle benken på baksiden av huset og se på den delen av tomta som for det meste er ferdig.
 

Og se på blomstringen i det nye rosebedet jeg lagde i fjor.

Eller bare rusle en tur i hagen og kjenne gresset mellom tærne, se på småblomstrene som har overlevd frosten og kjenne at man lever : )

torsdag 10. mars 2011

Stilforvirring og moodboard.

I disse dager med trender som kommer og går, sliter jeg litt med å beskrive hva som er min stil. I det ene øyeblikket kjøper jeg engler på fretex og i det neste finner jeg frem mine gamle retro kofferter fra barndommen og setter på hylla. Sink og lysestaker med franske liljer står på sjenken i gangen, i kombinasjon med gamle rokokko stoler, og på kjøkkenet har jeg eikefronter med fargerikt tilbehør. Tror jeg konkluderer med at jeg har en stilmiks som kanksje går seg til etterhvert. I et forsøk på å selv bli klokere på meg selv, har jeg laget en collage av utklipp fra interiørblader. Her er det mye grått, skinn, industri, treverk, lunt osv. og da jeg var ferdig tenkte jeg at jeg  må lage en til med gul ramme, retro mønster, masse farger, osv, men jeg stopper med denne en stund og prøver å tenke litt over hvor jeg vil  : ) Hvordan er det med deg, er du bestandig bestemt og klar på din stil og dine interiørønsker?
Jeg har hengt opp moodboarden på kontoret og samtidig flyttet litt på saker og ting, malt veggen og skrudd ting opp på veggene. Har planer om å legge ut bilder når jeg blir ferdig. Det er ikke så mye som gjenstår, så kanskje i morgen?

lørdag 5. mars 2011

Kjøkken, NIB utfordring


HEi og velkommen innom for å titte på min første utfordring. Måtte vente litt på at snykovet ga seg slik at jeg fikk bedre lys til å ta bilder.

Om kjøkkenet
Vi snudde opp ned på planløsningen da vi kjøpte huset og lagde soverom av det rommet der kjøkkenet var. Kjøkkenet ble så flyttet til en del av stue som lå nært verandaen. Vi er kjempefornøyd med det valget. Det er så supert å bare kunne rusle ut med maten om sommeren og ta et glass vin med midnattsolen på beøk. Kjøkkenøy var mannen sitt ønske og vi bruker den til frokost og middag. Vi har eget spisebord i stua som brukes til større besøk.

Stilmessig er det litt vanskelig å beskrive kjøkkenet. Vi valgte Tidaholm eik fra ikea, med mørk grå benkeplate. På gulvet har vi brasiliansk skifer i fallende lengder. Jeg har prøvd å få litt mer farger inn i tilbehøret og har havnet på en litt moderne stil kombinert med retro innslag. Vi får lys inn fra et høyt vindu ut mot hagen og verandadør med skyvefelt. Men siden vi har tak over verandaen, og det andre vinduet er nordvendt er det ikke så mye lys som slipper inn. Tror kanskje vi må vurdere et hvitt kjøkken etterhvert. Har sett så fantastisk mange flotte kjøkken som jeg kan hente inspirasjon fra, så vi får se: )
Det høye vinduet gir en titt ut i bakhagen og jeg bruker å plante lilla tulipaner der slik at vi ser dem fra kjøkkenet. Over benken har jeg laget en collage av flere tapetprøver i samme fargetoner. Denne kan jeg lett endre på for å få inn nye farger. En gammel Grundig radio har fått bli med hjem fra fretex.


 Krakker bestilte vi gjennom HTH kjøkken, og vi er superfornøyde med dem. Solide og stabile. Serviset Bekkeblom fra Figgjo Flint gir en vårlig stemning på kjøkkenet selv om det er store brøyteskavler ute, og det snedde senest i dag. .
Serveringsbrettet i eik har jeg selv laget.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...