onsdag 29. september 2010

Ny bod under verandaen

Vi kjøpte jo hus for noen år siden, og da vi skulle bære inn flyttelasset verandaveien oppdaget vi at kontorstole forflyttet seg veldig fort fra dørområdet og til motsatt hjørnet av verandaen. Verandaen hadde med andre ord bra med fall, litt i meste laget kanskje? Du ser det faktisk på bildet.

Så noen år senere 2009 begynte vi arbeidet med ny veranda med bod under. Minigraver ble brukt til å grave ut for ny bod, og vi fikk samtidig tatt røttene på en hegg som stod på hjørnet av huset.

Først måtte vi fjerne gammel mur og treverk. Så gravde vi større hull med minigraver. For å bygge opp ny bod brukte vi lekablokker med ferdig isolasjon. På bildet ser du veggen med vindushull og ventliasjon, varmekabler er lagt i gulvet av elektriker og vi er klar til å støpe gulv. Vi fikk levert ferdig betong med pumpebil, litt for mye jobb og blande selv. Bilder av taket til boden og platting til veranda kommer senere..

tirsdag 28. september 2010

Hagestyling del 2

Dette er et innlegg som egentlig skulle vært lagt ut på vårparten, men men...

Har vært en tur på bruktbutikken her i byen, og kom hjem med varer for 120 kr. Resultatet ser du her, en liten samling med et norgesglass fylt med stein fra fjæra, et aluminiumsfat, en plastengel, en hvit stein og to hesteskjell. I bakgrunnen to glass som egentlig skulle lages om til små glassklokker. Får se om det skjer noe med dem senere..

Oktoberfest i München



U2 konsert i Munchen passet godt med åpning av oktoberfest 2010, så da måtte vi jo også få det med oss. Spesielt i år var at oktoberfest feiret 200 års jubileum. Vi startet dagen med å stillle oss på et gatehjørne for å få med oss paraden av ølbryggerier. Reneste folkesfesten som kan sammenlignes med 17 mai, her hjemme, og da fikk vi bare med oss det lille opptoget. Søndagen skulle den store paraden være, men da satt vi på flyet hjem.

Etterpå var det bare å ta bena fatt for å følge opptoget til selveste oktoberfest- området.
Wiesen.














 Her var det masse folk, boder, mye øl, karuseller hester og for ikke å glemme, mannfolk i lederhosen og kvinnfolk i dirdln. Her er bilder fra nettet: alpenwahnsinn.de




I anledning 200 år jubileet hadde de laget et eget område med gamle karuseller og boder. 

Slike gamle karusellhester med egne navn er jo fantastisk flotte. Skulle gjerne hatt en slik gyngehest versjon i stua. Gamle lekebiler har jo absolutt sin sjarm de også.

Sensommer i München



Sensommer/høst er en fin tid å reise til storbyer. I år la vi turen til Munchen for å få med oss U2 konsert og oktoberfest. Fem dager var et flott utgangspunkt for å få med seg et variert utvalg av hva byen hadde å by på. Dag 1, ble tilbrakt med bytur og en rask hvil før det bar vidre på konsert. Olympia stadion var plassen og der var vi sammen med 75 000 andre.

Munchen er en kjempefin by som er overraskende stille til å være en storby. Vi tilbrakte det meste av tiden på Marienplatz, her er det mye flott arkitektur. En av de flotte kirkene er den okerfargede Theatinerkirche. (fra wikipedia)
Romersk katolsk kirke som ble bygget mellom 1663 og 1690. Kirken er i høybarokk stil og designet av den italienske arkitekten Agostino Barelli. Fasaden er i rokokko stil og var ferdig i 1768.
Innsiden har mye stukkatur ornamenter i hvite farger. Dekorasjonene ble utført av Nicolo Petri (1685–1688) mens Wolfgang Leutner lagde skulpturene.
I et lite kapell finner vi graven til kong Maximillian II og hans dronning Marie. Flere familiemedlemmer hviler også her.  




Det var også andre ting og se som viktualienmarkt , et marked hvor de solgte oster, vin, grønnsaker, blomster, syltetøy, pølser osv.  Jeg lar bildene tale for seg..

blåbærsyltetøy og humlekranser







Likte spesielt disse flotte metallhjertene med dekor på. Ser for meg at de er flotte til jul på veggen eller i et vindu.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...